Verslag zesde Vrouwenbijeenkomst

18 november 2007: Vrouwenbijeenkomst

Op 18 november 2007 werden alle aanwezige mannen (inclusief de kater des huizes) het huis uitgestuurd. Het was weer tijd voor de Vrouwenbijeenkomst en daar mogen uiteraard geen mannen bij aanwezig zijn, hoe graag ze dat ook zouden willen. Het praat soms toch makkelijker als er geen Dominanten zijn. Je herkent meer in wat anderen zeggen en vooral voor degenen die voor het eerst een bijeenkomst bezoeken , is het een geruststelling dat er alleen vrouwen zijn. Het voelt veiliger en vertrouwd.

Dat neemt uiteraard niet weg, dat een aantal vrouwen behoorlijk gespannen was in het begin van de middag. Er zat een groep van 13 vrouwen in de huiskamer en sommigen kenden nog helemaal niemand. In de loop van de middag zag je de spanning afnemen en voelde het voor velen als thuiskomen. Deze vrouwen bleken toch niet zo eng te zijn als ze aanvankelijk leken. ( uitzonderingen daargelaten 😉 )

In het voorstelrondje werd de fascinatie voor spanking ook al belicht. Het was er al in de jeugd. Niet alleen fascinatie voor spanking op zich, bijv. in boeken of op tv, maar ook voor straf in het algemeen. Als op de kleuterschool een jongetje in de hoek werd gezet, werd menig spankee/sub in de dop jaloers. De gevoelens werden soms wel als verwarrend ervaren. “Waar heb ik nou iets mee? ” Sommige vrouwen dachten aanvankelijk iets met SM te hebben, maar als ze dat gaan onderzoeken, blijkt dat het toch niet te zijn voor ze. Ze hebben echt iets met spanking.

Op de grote vraag: “waarom willen we dit nou in hemelsnaam? ” kwamen ook een aantal interessante antwoorden. Je merkt dat je groeit als persoon, je bloeit op na zo lang in de donkere kast te hebben gezeten, je loopt niet meer voor iets weg en je doet wat je wil en kan daar voor de volle 100% voor gaan.

Spanking en emoties

Na het voorstelrondje en het wegtoveren van een aantal heerlijke stukjes taart en cake, werd de groep verdeeld in subgroepjes ( in beide betekenissen van het woord) die elk over een thema zouden discussiëren. Ons subgroepje begon met Spanking en emoties. In het begin van de spanking rollercoaster ben je heel erg aan het onderzoeken. Dan komen er nog niet echt emoties los. Dat moet eerst groeien, de band tussen Dom en sub moet groeien en je moet er klaar voor zijn. Het is zaak om zelf de emoties te accepteren. Als er emoties loskomen, wordt dat als erg bevrijdend ervaren. Als een Dom een spanking ineens afkapt vanwege emoties van de sub, werkt dat juist erg onbevredigend.

Wat doet spanking met subs? De spanning, opzoeken van grenzen en de uitdaging spelen een belangrijke rol. Na jaren wegstoppen van de gevoelens, komt er ineens een vloedgolf als je het in je leven toelaat. Maar hoe vind je dan een goede Dom? Het is belangrijk goed de ideeën af te stemmen. In de praktijk leer je dat vooral. Pas je wel goed bij elkaar. Het blijft een kwestie van goed communiceren. Een goede Dom is naar onze mening flexibel, integer, anticiperend, stemt goed af op de wensen/grenzen van de sub, gaat niet alleen voor eigen plezier en het eigen ego is niet het belangrijkste voor hem. Verder is het uiteraard zaak, dat je als persoon bij elkaar past. Er moet een klik zijn.

Na het bespreken van de bevindingen van de subgroepjes, was het al tijd om af te ronden en te vragen hoe iedereen de dag had ervaren. Iedereen was heel positief en….goed nieuws voor de Doms: er was behoefte aan een gemengde bijeenkomst. Dus jullie mogen ook weer een keer. 😉 Inmiddels kwam Victor ook weer thuis (en de kater misschien ook wel weer) en de subs die hem nog niet kenden, zagen dat ook hij niet zo eng is als hij soms lijkt. Helemaal als hij ongewapend is natuurlijk. Desondanks vonden veel vrouwen het toch tijd worden om te gaan. Hmmm, misschien is hij toch wat enger dan ik dacht?

tomaatje

Spanking en relatie

In ons sub(:-))groepje hebben we het onderwerp ‘spanking en relatie’ besproken.

Hoe ga je met spanking om als je partnerloos bent.

We hebben allevier de ervaring van partnerloos zijn. Herkenning vonden we in:

  • Het gevoel van oplopende frustratie. Er zijn mogelijkheden te bedenken om die spanning kwijt te raken, bijvoorbeeld door te sporten. Dit helpt wel wat, maar niet afdoende.
  • De onrust van het niet weten wanneer je weer eens over de knie kan, waardoor het helemaal niet krijgen van een spanking soms wordt verkozen boven het af en toe krijgen. Het kan je gedachten teveel gaan beheersen. Veel afleiding zoeken en het ‘spankingverlangen’ uitschakelen lijkt dan beter te werken. Maar uiteindelijk blijkt de behoefte aan een pak slaag op zijn tijd toch altijd aanwezig te zijn.

Het is heel belangrijk om vooral door te gaan met je leven. Als je net begint aan je ontdekkingsreis en je de eerste ervaring(en) achter de rug hebt, dan is het een allesomvattend gevoel, te vergelijken met verliefdheid. Later krijgt het meer een plek naast andere belangrijke dingen in het leven. Dat je spanko bent kan je soms ook op een achterstand zetten. Tegen de tijd dat jij je spankinggevoelens ontdekt hebt en een plaats hebt gegeven, en je toe bent aan een vaste relatie lijkt het of de mensen in je omgeving al een fase verder zijn. Getrouwd zijn, kinderen hebben, etc.

Er zijn een aantal voordelen genoemd bij het krijgen van externe begeleiding. Vaak weet je vantevoren wanneer het weer zover is. Het is fijn als er een zekere regelmaat in zit. Bijvoorbeeld elke eerste dinsdag van de maand (hoewel deze frequentie bij één van ons al direct frustratie opriep omdat het niet vaak genoeg is). Het is heel persoonlijk hoe vaak je het nodig hebt en afhankelijk van de omstandigheden hoe vaak je het kunt krijgen. Het houvast dat een dergelijke vaste afspraak biedt wordt als prettig ervaren.

Het voordeel van spanking binnen je relatie kan zijn dat er eerder ingegrepen wordt. Toch is dat ook geen garantie voor goede begeleiding. Wat vooral belangrijk is, is de duidelijkheid en de zekerheid dat wat wordt aangezegd ook uitgevoerd wordt. Gebeurt dit op een goede manier, dan herkennen we allevier het gevoel op te bloeien en te gaan stralen.

Hoe kom je aan een partner?

Natuurlijk kun je advertenties plaatsen en zelf reageren op advertenties. De meest gangbare sites lenen zich daarvoor. Ook worden er regelmatig bijvoorbeeld etentjes, wandeltochten en borrels georganiseerd zodat je in een ongedwongen sfeer kennis kan maken met meerdere mensen. Toch blijkt het niet zo makkelijk om een gelijkgestemde te vinden die bij jou past.

Een tip is het plaatsen van een contactadvertentie op, bijvoorbeeld, relatieplanet en in een aparte bijlage te vermelden wat je als aanvulling zoekt. Dit heeft wel tot successen geleid. Omdat je dan buiten de vaste kring zoekt en ook iemand kan treffen die op meerdere fronten bij je past.

Het is lastig of je in de vanillawereld iemand moet zoeken die bij je past, en waarbij je hoopt dat het spankingstuk dan later goed ingevuld kan worden, of dat je begint met zoeken bij de spankingkant, en dan kijkt of je verder ook wel goed bij elkaar past. Eigenlijk is het ideaal als je van tevoren weet dat iemand into spanking is, om vervolgens dat even helemaal te vergeten en gewoon bij het begin te beginnen. De spanking is dan een leuke extra die er later bijkomt.

Vreemdgaan

Als je buiten je vanilla relatie om bij een ander over de knie gaat, is dat dan vreemdgaan?

De eerste gedachte is in hoeverre spanking met sex te maken heeft. Het lijkt niet helemaal van los van elkaar te staan. We kennen allemaal het gevoel van seksuele opwinding die de gedachte aan spanking kan geven. En billen zijn nou eenmaal erogene zones. Een strafsessie is een heel intiem gebeuren. Toch zien we seksuele gevoelens los van de straf die we krijgen. Als de dominant in kwestie seksuele gevoelens op dat moment zou hebben willen we daar liever ook niets van weten. Tijdens de straf passen geen seksuele handelingen.

Zou je het kunnen zien als een vorm van hulpverlening? Die zoek je toch vaak ook buiten de deur? Wellicht dat de kwetsbare rol en het intieme karakter en de toch bijkomende erotische gevoelens, het gevoel van vreemdgaan in ons oproept.

Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat het niet vreemdgaan in de klassieke zin van het woord is, maar dat je zeker kunt spreken van een emotioneel vreemdgaan als je een vanilla relatie hebt en bij iemand anders over de knie gaat.

Overigens, hoe zit het van de andere kant? Gaat een man vreemd als hij buiten zijn relatie om een andere vrouw over de knie neemt? Dit ligt heel verschillend voor iedereen. Sommigen zouden het aankunnen dat hun man andere vrouwen over de knie legt, anderen niet.

We zijn het erover eens dat het belangrijk is om goede afspraken te maken als je toch besluit de spanking buiten de deur te zoeken.. Het is belangrijk dat de partner ervan weet bijvoorbeeld. En het moet duidelijk zijn dat er niets met erotische gevoelens gedaan wordt, en dat die gevoelens niet gedeeld worden met de dominant in kwestie. Die gevoelens houd je voor jezelf.

Onmisbaar?

Is spanking onmisbaar in je relatie?

Op deze vraag werd volmondig: ja! geantwoord. Want:

  • Als het geen rol speelt in je relatie neem je de ruimte die je krijgt, met alle gevolgen van dien.
  • Het voelen van grenzen stelt je in staat je beter te focussen op de route die je gaan wilt.
  • Als je eenmaal de voordelen hebt ontdekt van wat een goede spanking met je doet, kom je tot de conclusie dat je wel zonder zou kunnen, maar niet willen!
  • Zonder spanking zou je niet de complete persoon zijn die je nu bent.

Warmte

Tot slot bogen wij ons over de vraag wat maakt dat je bij spanking warmte voelt. En dan bedoelen we niet in eerste instantie de warmte in onze billen! We kwamen op twee antwoorden:

  • Het zit hem in de aandacht en zorg die je krijgt. De klappen worden met zorg gegeven. Zou het ook werken als je aandacht krijgt zonder klappen? De warmte zit hem in de aandacht en de zorg voor jou, iemand die genoeg om je geeft om je te geven wat je nodig hebt. Die met je meekijkt in je leven. Toch zou het voor ons niet werken zonder de klappen. Die hebben we nu eenmaal ook nodig.
  • Warmte zit hem er ook in dat je even je masker af kan leggen. Door de concentratie op jezelf word je in staat gesteld om je eigen warmte weer te gaan voelen. Je komt als het ware bij de bron in jezelf!

tess

 

Eerder gepubliceerd op de vroegere Daphne website.