Onderwerpen voor individuele begeleiding met billenkoek
Onderwerpen voor begeleiding en coaching met billenkoek
Natuurlijk ben je uniek en is er niemand zoals jij. Aan de andere kant zijn er heel wat meiden die individuele begeleiding met billenkoek hebben of hebben gehad. Welke onderwerpen komen dan vaak ter sprake? Voorbeelden van onderwerpen die zich uitstekend lenen voor individuele begeleiding met billenkoek bij meiden en vrouwen zijn studeren, uitstelgedrag, afvallen en op tijd komen. Misschien herken je er wel een paar.
Studie afspraken
Afspraken rond de studie behoort absoluut tot de meest populaire onderwerpen voor individuele begeleiding met billenkoek. Van oudsher gaan studeren en billenkoek ook heel goed samen. Natuurlijk is het nu totaal anders dan vroeger.
Tegenwoordig wordt als je studeert een steeds groter appel op je organisatietalent gedaan. Het kan heel lastig zijn om hier mee om te gaan, samen met alle andere mogelijkheden en vrijheden die er zijn. Aan de andere kant worden de verwachtingen ook steeds hoger en de regels strenger. Het verschijnsel “eeuwige student” bestaat niet meer.
De studieperiode hoort de leukste periode in je leven te zijn. Aan de andere kant moet het ook leiden tot een waardevol diploma, waarmee je leuk en goed betaald werk kunt doen en je optimaal kunt ontplooien.
Het aantal studenten dat jaarlijks te horen krijgen dat ze een negatief studie-advies krijgen en niet verder mogen studeren is enorm hoog. Het is jammer als dit jou zou overkomen en dat je je studie zou moeten staken omdat je te weinig studiepunten gehaald hebt. Dat geldt helemaal als de oorzaak van je probleem te weinig discipline is. Hier ligt vaak wel de kern. De kans dat het niet lukt omdat je het niet zou kunnen is een stuk kleiner.
Ook bij studeren geldt: er moet soms aangepakt een doorgepakt worden. Sommige meiden kunnen dat prima zelf en dan is er helemaal geen probleem. Anderen vinden dat moeilijker. Dat kan gebeuren, mensen zijn nu eenmaal verschillend. Maar als je er niks aan doet, het op z’n beloop laat en de studie gedag moet zeggen: dat is past stom. Voor veel meiden is deze begeleidingsvorm een passende oplossing. Structuur, planning, opvolging en de absolute zekerheid van pijnlijke straf op je blote billen zijn dan de belangrijke onderdelen.
Een onoverkomelijke berg wordt opeens overzichtelijk en haalbaar. Dat voelt een stuk beter.
Een bijkomend voordeel is dat je als studente de ideale leeftijd hebt voor dit soort begeleiding. Je bent volwassen, wat betekent dat je zelfstandig beslissingen neemt en keuzes maakt. Bovendien zijn je billen volgroeid en daardoor prima in staat om een stevig pak slaag te absorberen. Maar daarnaast ben je ook nog jong en flexibel genoeg om te kunnen veranderen, waardoor je optimaal kunt profiteren van dit soort begeleiding. Hiermee is niet gezegd dat op latere leeftijd begeleiding zinloos is, integendeel, maar er zal dan wat meer moeite moeten worden gedaan van gevestigde gedragspatronen te veranderen.
Te laat komen
Het gaat hierbij om structureel te laat komen, wat in feite een symptoom is van het feit dat je je eigen leven te weinig in de hand hebt. Keer op keer gebeuren er dingen die je eigenlijk niet wilt door slordigheden, door verkeerde beslissingen (“het kan nog wel even”) of respectloosheid – kennelijk is de ander persoon niet belangijk genoeg om op tijd te komen.
Een enkele keer te laat komen kan gebeuren. Sommigen meiden doen het keer op keer, heel vaak ook zonder dat ze het zelf willen. Ze willen op tijd komen en dus op tijd weg gaan, maar nog even dit en nog even dat en hopla, bijna te laat, stress, stress en het uiteindelijk resultaat is dat je toch te laat bent. Voor de zoveelste keer.
Dat is ergerlijk voor jezelf en anderen. Het is ook een indicatie dat je meer controle over jezelf moet krijgen.
Het helpt echt als je zeker weet dat je voor te laat komen een stevig pak op je blote billen gaat krijgen. Zo kan het te laat komen een van de onderwerpen zijn waarvoor je tijdens de individuele begeleiding billenkoek krijgt. Op die manier krijg je niet alleen het te laat komen, maar je hele leven beter in de hand.
Het is ook een standaard afspraak bij begeleiding dat je straf krijgt als je te laat komt op een begeleidingsafspraak.
Afvallen
Dit is altijd een gevoelig onderwerp, en voor iedereen heel verschillend. Voor sommigen speelt het helemaal niet, voor anderen is het van marginaal belang en voor weer anderen vertegenwoordigt het een enorm probleem. Sommigen hebben al heel veel geprobeerd en kunnen zich moedeloos voelen over het geringe resultaat.
Belangrijk is je bewust te zijn voor wie je het eigenlijk doet. Wat of wie bepaalt of jij tevreden bent of mag zijn met je uiterlijk? Uiteraard mag je zelf bepalen hoe je eruit ziet. Als we anorexia en levensbedreigende obesitas even buiten beschouwing laten is de keuze aan jou. Een heel belangrijk uitgangspunt dat je nooit moet vergeten.
Als we er even van uitgaan dat de wens om af te vallen een eigen en vrijwillige keuze is, blijken er veel mogelijkheden te zijn om het afvallen in de praktijk te brengen. Soms zijn de methoden praktisch en verantwoord. Soms ook ingewikkeld en ronduit ongezond.
De ‘Daphne Methode’ om af te vallen is vooral praktisch. De kwestie is dat de meeste vrouwen die willen afvallen precies weten wat ze moeten doen en wat ze moeten laten. Maar ze doen het niet! Deze vrouwen hebben geen ingewikkeld dieet nodig, maar gewoon straf. Simpele, ouderwetse straf. In dit soort gevallen maken we duidelijke, overzichtelijke en haalbare afspraken over eten en bewegen. De dames die zich dan niet aan deze afspraken houden krijgen duidelijk en overzichtelijk straf. Een flink pak op hun blote billen, tot ze zich wel aan de afspraken houden.
Er is geen verschil tussen een streefgewicht en een ander doel. Zoals altijd en bij alles begint het met wat jij wilt. Wat wil je bereiken en wat wil je ervoor doen? In het kader van begeleiden beschouwen we afvallen ook als een lange reeks van kleine beslissingen. Wel of niet snoepen? De lift of de trap? Dit kun je in kleine stapjes aanpakken en hierover afspraken maken met jezelf. Als dit onvoldoende werkt, je steeds maar niet doet wat je je hebt voorgenomen en je toch wilt afvallen, kan het tijd worden voor een disciplinaire aanpak.
Het is gemakkelijker om de juiste beslissing te nemen als er billenkoek in de lucht hangt.
Het is gewoon een feit dat bij veel meiden en vrouwen moeilijke, lastige en vervelende dingen opeens wel lukken als ze weten dat ze anders een goed pak op hun blote billen krijgen. Daarom is afvallen ook een van de onderwerpen die zich goed lenen voor individuele begeleiding met billenkoek.
Aan je planning houden
Bij iedereen die individuele begeleiding met billenkoek volgens de Daphne Methode krijgt, is planning één van de eerste onderwerpen waarover de begeleidersgesprekken gaan.
Bij sommige meiden ligt het probleem niet zo in het maken van een mooie planning. Ze hebben inmiddels door dat een planning een nuttig instrument is en dat het niet helpt om alles uit te stellen tot het (bijna) te laat is. De planning is er dan wel, soms met mooie kleurtjes en andere aantrekkelijke verschijningsvormen.
Je aan de planning houden, dat blijkt dan wat anders. Kennelijk blijkt dat heel moeilijk te zijn. Het is intrigerend en fascinerend wat nou precies ten grondslag ligt aan de strubbelingen om je te houden aan een planning die je zelf hebt opgesteld.
Gelukkig is het veel eenvoudiger om daarvoor een oplossing te bedenken. Bij veel meiden gaat het een stuk beter als er een stok achter de deur is. Een oeroud en simpel feit.
Het beste middel hierbij is billenkoek. Dit is een probaat middel om twee redenen. Ten eerste de dreiging van een pijnlijk pak op de blote billen een extra stimulans om in beweging te komen. Uiteraard moet dit niet een loos dreigement zijn, maar moet je zeker weten dat je op je billen krijgt, of je nu wilt of niet, en dat zoiets niet fijn is. Ten tweede werkt het goed omdat heel veel meisjes van een pak op hun billen extra energie krijgen. Er wordt een soort oerkracht gemobiliseerd.
Op deze manier moet je je aan je planning houden en het wordt er makkelijk van. Daardoor lukt het met minder moeite en kun je meer.
Procrastinatie: de kunst van het eindeloze uitstellen
Sommige meiden zijn natuurtalenten in procrastinatie, oftewel uitstellen. Je weet wat je zou moeten doen, maar je doet het niet. Althans, nu nog even niet. Immers, voor alles is een goede redenen om het nu even niet te doen. Eerst even dat andere. Want dat is leuker, of wat dan ook. Uiteindelijk kom je niet meer toe aan datgene wat je werkelijk wilde doen en dat blijft dan liggen. Ondanks alle goede voornemens.
Je geeft onbenullige taken veel te veel voorrang boven belangrijke zaken. Je verspilt daarmee zoveel tijd dat het lijkt alsof er geen tijd overblijft voor belangrijke taken.
Chronisch uitstellen leidt tot chaos. Het werk stapelt zich op. Door de nadere deadlines kun je helemaal in de stress raken en je bent lang niet zo effectief en productief als je zou willen.
Dit gedrag kun je veranderen. Sommigen doen dat zelf. Anderen gaan naar een psycholoog. Dat zijn natuurlijk hele goede benaderingen.
Als je zelf ook veel te veel aan uitstellen doet en je kunt dat gedrag zelf veranderen, had je het waarschijnlijk al lang gedaan. Misschien ben je niet zo het type om voor dit soort dingen naar een psycholoog te gaan. Je kunt dan altijd nog kiezen voor een oude beproefde methode. De kern van die methode is dat het aan je heel erg duidelijk gemaakt wordt dat ongewenst gedrag bestraft gaat worden. Zeker als je zelf dat gedrag ook ongewenst vindt. Deze oude methode met duidelijkheid en straf op de billen doet wonderen.
Regelmatig sporten
In theorie en in het algemeen vind je sporten belangrijk en gezond. Je bent achteraf ook tevreden als je een goede training of workout hebt gehad.
Alleen het ernaar toegaan kost soms veel moeite.
Ook tijdens de training moet je even de motivatie vinden om tot het gaatje te gaan.
Soms vraagt sporten veel doorzettingsvermogen. Motivatie kan dan op meerdere manieren gevonden worden.
Letterlijk achter je broek gezeten worden kan ervoor zorgen dat je doet wat je anders nagelaten had. Veel meiden die in begeleiding zijn of zijn geweest hadden ook afspraken over het aantal keren sporten per week. Uiteraard beslissen ze zelf hoevaak ze willen en wat haalbaar is. Minder sporten dan van te voren was toegezegd resulteert dan in een pak op de billen. Dat maakte het in ieder geval makkelijker om over de drempel te gaan en toch te gaan sporten. De beloning bij wel gaan bestaat dan uit succesvolle prestaties en het voldaan gevoel daarover. De straf bij niet gaan bestaat dan uit pijnlijke billen. Je moet de dingen niet moeilijker maken dan nodig is en deze manier blijkt goed te werken.