Billenkoek succesvol bij stoppen met roken

Nieuws voor medische professionals

Op 15 juni 2005 stond op de website van Medisch Contact met dagelijks opinies, nieuws en achtergronden voor medische professionals, een bijzonder artikel.

Het artikel is ook als een download beschikbaar gemaakt.

Billenkoek is een succesvolle methode voor het stoppen met roken

Oud nieuws: billenkoek is een succesvolle methode voor het stoppen met roken

Een succesvolle methode voor het stoppen met roken

Dit persbericht van 16 maart stond wereldwijd in de kranten:

‘Billenkoek is een succesvolle methode voor het stoppen met roken.

Dr. M. Breteler van het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit Nijmegen heeft onderzoek gedaan naar stoppen met roken met behulp van billenkoek.

Uit zijn onderzoek blijkt dat 32 procent van de rokers die met deze therapie wilden afkicken, daarin ook daadwerkelijk is geslaagd.

Breteler: “Van de steekproef van 300 mensen die in januari 2004 met deze rookontwenningstherapie is begonnen, rookt 32,1 procent een jaar later nog steeds niet. Dat is een opmerkelijk hoog succespercentage.

Billenkoek is een volledig veilige stopmethode die wordt toegepast om mensen met een rookverslaving te ondersteunen, met behulp van een mattenklopper en begeleiding van therapeuten.”’

Laserbehandeling

Het artikel bleek een persiflage te zijn van een advertentie voor laserbehandeling om te stoppen met roken. Een aantal woorden over de laserbehandeliing zijn vervangen door andere woorden:

De sceptische billenkoektoets verving de woorden ‘lasertherapie’, ‘laser’ en ‘accupunctuur’ door ‘billenkoek’, ‘mattenklopper’ en ‘handoplegging’. Deze test werkt verhelderend als het woord ‘endorfinen’ valt, een door Intelligent Design ontwikkelde endogene pijnstiller om kwakzalvers te plezieren. De naam van de voedingssupplementen is ook enigszins anders. Niets is verder verzonnen, helaas.

Billenkoek is een volledig veilige stopmethode

Met billenkoek kunnen veel vrouwen en meiden gemakkelijker veranderen. Ook stoppen met roken wordt daardoor makkelijker.

Billenkoek is een goede ondersteuning voor meiden en vrouwen die willen stoppen met roken.

Het resultaat is een leuk kritisch artikel, dat echter vol staat met constateringen die kloppen. Misschien niet bedoeld door de schrijver, maar toch…

Billenkoek is een volledig veilige stopmethode die wordt toegepast om mensen met een rookverslaving te ondersteunen, met behulp van een mattenklopper en begeleiding van therapeuten. Binnen Daphne weten we dat dit waar is.

Natuurlijk begint het met willen. Als je niet wilt stoppen, zal het ook niet lukken, wat je ook probeert.

Soms is alleen willen niet genoeg. Er zijn dan meerdere manieren denkbaar om een stoppoging succesvoller te maken. Van nicotinepleister tot de Allan Carr methode. En soms is het een goed idee om meerdere manieren te combineren.

Eén van die manier is inderdaad billenkoek. Dat is ook helemaal niet vreemd. Het is alleen maar logisch dat als meiden en vrouwen weten dat ze op hun billen kunnen krijgen, dat nadrukkelijk meenemen bij de beslissingen die ze nemen. Anders gezegd: het is gemakkelijker om te veranderen en andere gewoontes aan te leren als je weet dat je op je billen krijgt.

Billenkoek is verder ook volledig veilig. Het doet natuurlijk even zeer als je het krijgt, maar de billen van meiden en vrouwen zijn helemaal op het krijgen van billenkoek voorbereid.

Billenkoek werkt al honderden jaren en het werkt nog steeds. Ook bij het stoppen met roken. Dus eigenlijk is er helemaal niks nieuws in dit bericht.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Abonneer
Abonneren op
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
geert faber

veel meer aandacht aan geven